Powered By Blogger

вторник, 10 мая 2011 г.

Святкування Дня Перемоги в бібліотеках району


















                            Весна квітками вистеляє
                            Для Перемоги всі поля.
                            І ветеранів прославляє,
                            І вас вітає вся земля.
                            Ви сил своїх не шкодували,
                            Ішли у бій за майбуття,
                            І Перемогу здобували
                            Заради миру і життя.
   Так  почався урок пам’яті „Ми вклоняємось Вам, ветерани”, який пройшов 5 травня в Центральній районній бібліотеці. Цей захід був підготовлений працівниками бібліотеки Разенковою Ю.І. та Авксентьєвою Н.В. для учнів 8-Б класу гімназії № 1. У всі часи, на всі покоління запам’ятається людям війна. Війна завжди прокляття, завжди біль людський. Діти прослухали розповідь про плани Гітлера щодо блискавичного захоплення СРСР та про розгром фашиської Німеччини. Для учасників заходу була підготовлена літературно-музична композиція „Пам’яті  полеглих будьте достройні”, де лунали вірші Ю.Друніної, Р.Рождественського та пісні воєнних років „На безымянной высоте”, „Священная война”, „В землянке”, „Темная ночь” та інші.

     Історія – це людська пам’ять, вона нічого не забуває, ні доброго, ні поганого, все в неї на обліку, все передається с покоління з покоління. Відшуміли, відгриміли бої, згасли криваві заграви над рідною Вітчизною. Настала весна, весна Перемоги, радості і ...горя.
    І сьогодні в бібліотеках району проводяться заходи вшанування пам’яті героїв тих страшних воєнних років, оформляються книжкові виставки, лунають вірші та пісні про безсмертний подвиг покоління, яке розгромило фашизм і врятувало людство від рабства, ветерани війни розповідають молодому поколінню про тяготи війни, а також як відпочивали між боями, співали, писали листи додому, сміялися.

    6 травня в центрі соціально-побутової адаптації с.Курилівка працівниками відділу культури і туризму райдержаміністрації Черняк Л.В. – зав.відділом районної бібліотеки, Тепляковою В.М.- зав. Курилівською сільською бібліотекою та Калайдою В.Ф. – зав. Курилівським сільським клубом було проведено реквієм слави і пам’яті „О ніжний квіт весни, врятований з біди”.

Святково прикрашена зала, музичний супровід з мелодій і пісень на воєнну тематику, книжкова виставка. Гостинно зустрічають кожного учасника заходу господарі. Особлива увага ветеранам війни – Павленку Федору Степановичу (йому скоро 96 років), Букину Іллі Григоровичу, Кащенко Євдокії Романівні.

Ведуча розповіла про важливі події часів Великої Вітчизняної війни, щиро привітала всіх зі святом і передала естафету поздоровлень юному поколінню. Лілія Чернявська, Аріна Стєбєльнова, гурт „Чарівні дівчата” звернулися до ветеранів зі словами подяки і подарували їм вокальні номери.
   Схвильовані ветерани і гості із задоволенням прослухали виступи вокального гурту „Ківшаряночка” під керівництвом П.Бурлуцького. На згадку про цей захід всі сфографувалися разом з ветеранами.
   Також у бібліотечних працівників району стало традицією спільно з юними читачами бібліотек поздоровляти ветеранів війни на дому, дарувати їм квіти та слова вдячності.

Спасибі вам, шановні люди,
Прийміть низький уклін від нас.
Нехай здоров’я, щастя буде,
А серці радість в добрий час.

Комментариев нет:

Отправить комментарий