Powered By Blogger

понедельник, 23 мая 2011 г.

Бібліотекарі спілкуються і навчаються


     19 травня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася нарада бібліотечних працівників району.
    Нараду відкрила директор ЦБС Подкопаєва І.М., яка за традицією поздоровила іменинників місяця, побажала їм щастя, здоров’я, благополуччя та творчої наснаги.
    Важливою частиною наради був детальний аналіз об’їзду сільських бібліотек щодо перевірки бібліотечно-бібліографічного обслуговування населення району та матеріального стану бібліотек, який відбувся 27-29 квітня. Про проблеми, які стоять перед бібліотечними  працівниками, та про вирішення цих проблем розповіла директор ЦБС, вона порадила особливу увагу в літні місяці приділяти роботі щодо підготовки приміщень бібліотек до осінньо-зимового періоду.
    Зав. методико-бібліографічним відділом Тарценко Г.А. розповіла присутнім про основні вимоги щодо складання щомісячних планів та звітів, ведення документації на позастаціонарні форми обслуговування читачів, а також порадила робити оформлення стендів, куточків, книжкових виставок в сучасному дизайні.
    Бібліограф районної бібліотеки Терешонкова І.Ю. надала інформацію про заходи щодо святкування Дня Європи в Україні та ознайомила з літературою на данну тему, також були надані рекомендації щодо ведення каталогів і картотек, складання рекомендаційних списків.
    На збереження книжкових фондів, ведення облікової документації, роботу зі спонсорами звернула увагу присутніх завідуюча відділом книжкових фондів і каталогів Пупкова Н.А.
    Цікаво пройшов майстер-класс, який провели фахівці районної бібліотеки Розенкова Ю.І., Черняк Л.В., Авксентьєва Н.В. та Авксентьєв В.В. Вони показали сільським бібліотекарям як треба проводити масові заходи до святкових та ювілейних дат, використовуючи фонди бібліотек та сучасні технічні засоби і технології.
   Нарада пройшла плідно, творчо. Бібліотечні працівники одержали багато інформації, рекомендацій та методичні матеріали, розроблені фахівцями районної бібліотеки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий