Powered By Blogger

вторник, 10 мая 2011 г.

Через тернії до зірок


В житті людства іноді відбуваються події, які з плином часу усвідомлюються як доленосні. Саме до таких подій належить політ людини в космос, 50-річчя, якого відзначається в цьому році.

      Куп’янщина тісно пов’язана з космічною темою. В авіаційному полку с. Курилівка судилося ще курсантом професійно гартувати себе для майбутніх польотів до космічних зірок одному з первопроходців зоряних трас Олексію Леонову. 1 вересня 1986 року в школі військового містечка відкрився унікальний музей авіації і космонавтики, гостями якого різного часу були космонавти Г.Тітов, 
 А.Філіпченко, В.Ляхов, Ю.Романенко та почесний громадянин Куп’янська, прославлений льотчик-винищувач, тричі Герой Радянського Союзу Іван Кожедуб.
   

В бібліотеках району було проведено багато цікавих заходів, присвячених ювілею космонавтики. Це і книжкові виставки, і конкурси малюнків, і огляди літератури, і літературні години, і години цікавих повідомлень.

Відвідувачі заходів ознайомилися з найцікавішими фактами з біографії першого космонавта Юрія Гагаріна, про досягнення космонавтики за весь час її історії.
    Читачі центральної районної бібліотеки ознайомилися з унікальним документом – альбомом фотографій перших космонавтів і листівок на космічні теми, які були видані в далекі 60-70-ті роки XX століття. Цей альбом подарував бібліотеці в 1982 році славетний наш земляк, ветеран Великої Вітчизняної війни, краєзнавець, історик Андрій Сергійович Коваль.


    Для відвідувачів центру соціальної адаптації с.Курилівка було проведено інформаційну годину „Його посмішку бачив Всесвіт” та книжкову виставку „Всім серцем закоханий в небо”. Цей захід підготували завідуюча Курилівською сільською бібліотекою Теплякова В.М. та завідуюча відділом рацонної бібліотеки Черняк Л.В.

Учні 8 класу ЗОШ №1 були учасниками інформаційно-бібліографічного дайджесту „Людина і космос”. Про цікаві факти з історії виникнення космонавтики розповіли школярам працівники районної бібліотеки Терешонкова І.Ю. та Тарценко Г.А.
    В книжкових фондах бібліотек району багато літератури про космос, історію космонавтики, художні твори та фантастика. Ця тема завжди актуальна.


Комментариев нет:

Отправить комментарий