Powered By Blogger

пятница, 27 ноября 2020 г.

День пам’яті жертв Голодомору

 


28 листопада у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам’яті  жертв Голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У 2006 році Законом  України  Голодомор 1932 – 1933 – років був визнаний геноцидом. Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території Української ССР.  

         Час невблаганний.  Місяці за місяцями, роки за роками відпливають у небуття. Тільки пам’ять назавжди залишається з нами. Тож пом’янемо сьогодні тих великомучеників нашої тяжкої історії – мільйони українських селян, жертв Голоду.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертв  Голодоморів в Україні. Не стали осторонь цієї жахливої трагедії і бібліотечні заклади району: оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури, виставки- скорботи, виставки – пам’яті.

         В центральній районній бібліотеці  для користувачів різних вікових категорій  представлено  книжкову виставку  «Скорботна свіча пам’яті».   Зі сторінок книг, журналів, періодичних видань, художніх творів,   запропонованих для ознайомлення,  постає жахлива картина нищення української нації, розкриваються причини, масштаби та наслідки катастрофи,  приводяться спогади очевидців глибинної трагедії українського народу.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий