Powered By Blogger

пятница, 13 ноября 2020 г.

День працівників сільського господарства

 


Щорічно у третю неділю листопада  в Україні відзначається День працівників сільського господарства  – однієї із найважливіших галузей економіки  України. Свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році. Тоді президент України підписав указ про заснування професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції. Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу, свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ, свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.

  Шанобливе ставлення до аграріїв завжди було в Україні. Із покон віків її називали житницею всієї Європи. До цих пір основними сільськогосподарськими культурами, які вирощують українські аграрії залишаються зернові, цукровий буряк та картопля. Крім того, це свято можуть по праву відзначати також працівники фермерських господарств, які забезпечують всю країну молоком та м’ясом.

  З нагоди свята в усіх бібліотечних закладах району оформлені книжкові виставки, перегляди літератури, виставки – вшанування. В центральній районній бібліотеці представлено книжкову виставку «Славимо хліб золотий і людей працьовитих».  Для ознайомлення запропонована література по   овочівництву, городництву,  про  біологічні особливості рослин і їх розмноження, висвітлюються прогресивні технології вирощування високих урожаїв  сільськогосподарських культур.

 



Комментариев нет:

Отправить комментарий