Powered By Blogger

пятница, 20 ноября 2020 г.

День Гідності та Свободи

 


 Одне із знакових  і офіційних свят у новітній історії  України,  приурочине двом революціям,  які відбулися в Україні на початку ХХI століття й залишили визначальний і незабутній слід в історії -   Помаранчевої революції  та Революції Гідності, які стали символом Свободи і Гідності українського народу.

 Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в  нашій країні. Українці вшановують патріотизм і мужність своїх співвітчизників, які восени 2004 та в листопаді 2013, лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

 З нагоди свята в усіх бібліотечних закладах району оформлялися книжкові виставки, перегляди  літератури, виставки – хроніки.

 В центральній районній бібліотеці  оформлено книжкову виставку «Події, що змінили Україну».  Користувачі бібліотеки ознайомилися із літературою  з історії  Української держави, суспільно – політичних перетворень за часи здобуття державної незалежності нашою країною та  про  героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий