Powered By Blogger

пятница, 6 ноября 2020 г.

День української писемності та мови

 


Мова – душа кожної національності, універсальне надбання людства, вона є невіддільною частиною нашого життя. Українська мова - невичерпне джерело, вона мелодійна, ніжна, ласкава, порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує.

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні. Воно було започатковане 9 листопада 1997 року Указом  Президента №1241/97 «Про день української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

За православним календарем у цей день вшановують пам’ять преподобного Нестора – літописця. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора – літописця бере початок сучасна українська мова.

З нагоди Дня української писемності та мови в бібліотечних закладах району оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури, виставки – кросворди, виставки – привітання, тематичні виставки художньої та публіцистичної літератури.

Центральна районна бібліотека для своїх користувачів представила книжкову виставку «Мови голос чарівний». Запропонована для перегляду література знайомить із історією розвитку української мови з давніх часів і до наших днів, найвидатнішими постатями українського мовознавства та значенням української мови в житті людини.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий