Powered By Blogger

четверг, 7 мая 2020 г.

Ми пам’ятаємо


 


Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвласні часу. В травні 1945 року закінчилася наймасштабніша в історії світу війна, яка принесла незліченні жертви і страждання, смерть, завдала непоправних втрат цивілізації і культурі. Перемога над фашизмом – це особлива подія в історії всього людства, яка вплинула на долю країн і народів, визначила подальший розвиток сучасного світу. Наша країна зробила значний внесок у Перемогу, ціною якої стали надзвичайні втрати українців і громадян інших національностей упродовж 1939 – 1945 років, які оцінюють у 10 мільйонів осіб. Ми вшановуємо пам’ять кожного хто боровся з нацизмом , а також усіх жертв страшної війни.
Ми пам’ятаємо і не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими, вона запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.
У рамках відзначення у 2020 році 75 – ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні центральна районна бібліотека оголосила з квітня по травень районний марафон книжкових виставок «Ми пам’ятаємо». У марафоні взяли участь всі бібліотечні заклади району. Пропонуємо ознайомитися із віртуальними виставками літератури на яких представлено: навчальні посібники, енциклопедії, фотоальбоми про події Другої світової війни, воєнні мемуари, розповіді про подвиги звичайних солдатів і партизан, спогади людей, які пережили війну, розкривається роль і місце трудівників фронту. Також для ознайомлення запропоновано  брошури про славетних земляків.















Комментариев нет:

Отправить комментарий