Powered By Blogger

пятница, 29 мая 2020 г.

Година спілкування «Про здоровий спосіб життя» (до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням)



 Щороку  31 травня весь світ і Україна відзначає День боротьби з тютюнопалінням,  встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я.  Куріння тютюну стало однією з найбільш поширених шкідливих звичок і набуло планетарного характеру,   стало важливою екологічною,  медичною та соціальною проблемою.  Більшість майбутніх курців втягуються в куріння в дитячому та юнацькому віці. Саме вони є тим резервом, яким  постійно поповнюються ряди дорослих курців.
За статистичними даними,  Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий  українець курить  і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає. Дослідження також показують,  що пасивне паління впливає на всіх, хто знаходиться поруч.
 Людина прагне прожити своє життя довго і щасливо Але чи все ми робимо для цього? Більш, як половина всіх курців свою першу сигарету викурили у віці 12 років і Україна серед перших за кількістю викурених цигарок на людину. Це привід ще раз задуматися , що для кожного із нас важливіше, здоров’я чи сумлінне задоволення.
Здоров’я людини - питання досить актуальне для всіх часів. Здоровий спосіб життя є важливим фактором, що сприяє підтримці фізичного і психічного здоров’я, збільшенню активного життя людини.  В наш час – це популярний тренд сучасного світу і   його актуальність зростає. Головне,  щоб сама людина захотіла залишатися здоровою, активною і незалежною. На жаль, ця шкідлива звичка міцно утримується у побуті людей і продовжує розповсюджуватися. Саме про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички, можна дізнатися,  переглянувши  віртуальну книжкову виставку по темі.



Комментариев нет:

Отправить комментарий