Powered By Blogger

вторник, 19 мая 2020 г.

День вишиванки



Вишивка на Україні – один із найбільш улюблених і поширених різновидів народної творчості. У виробах українських вишивальниць нас захоплює піднесений світ краси і фантазії, поетичного осмислення життя, світ натхненних образів, коріння яких сягає міфології, звичаїв і уявлень наших предків.
Гарна й ошатна, оздоблена символічними орнаментами сорочка, наша рідна вишиванка, сьогодні стала не просто елементом одягу, а своєрідною міжнародною візитівкою українців. Поза часом і модою, вона є елементом традиційної народної культури. Таким чином українці виражають свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість, пробуджують генетичну пам’ять, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Сучасна молодь пам’ятає й шанує українські традиції, пишається своїм минулим і тим, що ми українці – нація з багатою історією та глибоким корінням.
З нагоди  Дня вишиванки в центральній районній бібліотеці оформлено віртуальну книжкову виставку «Вишиванка – оберіг українського народу». В багато ілюстрованих виданнях широко висвітлено історію розвитку української вишивки, цікаві факти про українську вишивку, розміщено схеми композицій та елементи візерунків, показано її роль і місце в оформленні народного одягу та житла. Для перегляду також запропоновано літературу для тих, хто вміє вишивати, закоханий в українську вишивку, бажає її продовжити і розвивати.



Комментариев нет:

Отправить комментарий