Powered By Blogger

среда, 21 февраля 2018 г.

Той, хто пройшов крізь терни





До 80 – річчя від дня народження В`ячеслава Максимовича Чорновола в міському територіальному центрі соціального обслуговування людей похилого віку проведена патріотична година «Той, хто пройшов крізь терни». Бібліотекарі центральної районної бібліотеки розповіли присутнім про життя та діяльність державного, громадського, політичного діяча, журналіста, народного депутата України I III скликань,  Героя України В`ячеслава Максимовича  Чорновола.
 В`ячеслав Чорновіл – відомий провідник українського національно – демократичного визвольного руху кінця 1980 – 1990 років. Саме він був ініціатором  проголошення  Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.
         У 2000 році йому посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням  ордена Держави за визначний особистий внесок у національне відродження України,  послідовне  відстоювання  ідеї побудови  незалежної  Української Держави, активну громадську і політичну діяльність.
 В`ячеслав Чорновіл був вірним Україні до останній хвилини свого життя  і ми будемо  завжди  пам`ятати про  велику людину.
 До заходу був   розгорнутий  перегляд літератури та статей із періодичних видань  про діяльність видатного політика та увіковічення його пам`яті.





Комментариев нет:

Отправить комментарий