Powered By Blogger

вторник, 6 февраля 2018 г.

Полум`яні роки рідного краю.


 Чим далі в глибину історії відходять грізні події Другої Світової війни, тим яскравіше постає перед нами велич подвигу нашого народу. Минають  роки,  але жителі  Куп`янщини  з глибокою повагою  і добрим словом завжди пам’ятатимуть про  подвиг воїнів-визволителів,  які подарували нам усім щасливе сьогодення, та приноситимуть квіти до підніжжя пам’ятників, монументів, обелісків, братських могил тих, хто віддав своє життя при звільненні   рідної землі.
         До 75 – ї річниці визволення  Куп` янщини від нацистських загарбників в  усіх бібліотеках району  відбулися заходи по вшануванню пам`яті героїв – визволителів.
 З нагоди пам'ятної дати в  центральній районній бібліотеці  експонується книжково – ілюстративна виставка «Куп`янщина у полум`ї війни».  До уваги  користувачів бібліотеки  представлена  література про визволення України, про воєнні дії на території Харківщини,   запропоновано ознайомитися зі  спогадами учасників тих подій  та матеріалами  із  сімейних архівів користувачів.

          «Полум`яні роки рідного краю» - під такою назвою для учнів 7 класу загальноосвітньої школи №1 проведений урок пам`яті. Бібліотекарі центральної районної бібліотеки розповіли присутнім про жахливі сторінки історії Другої Світової війни, мужність і героїзм воїнів, які визволяли наш рідний край та боролися з ворогом в тилу  і  партизанських загонах. Учні зачитали свої творчі роботи  по данній темі , розповіли про своїх рідних , які загинули під час війни.  Всі присутні висловили думки про те, який слід в життях  і долях людей  залишила Друга Світова війна.

         Час минає швидко , вже 75 років минуло з того лютневого  дня,  коли замовкли постріли гармат і на нашу землю прийшов довгоочікуваний мир. Для сотень бійців бій за наше місто став останнім боєм. Імена всіх визволителів назвати не можна, ми вклоняємося їхньому подвигу, вони назавжди залишаться в нашій пам`яті.
 Вечір  пам`яті «Встеляйте квітами дороги бійцям , шо несли мир в наш край», був проведений в  Курилівськім відділенні денного перебування  Куп`янського районного територіального центру соціального обслуговування.  Про події 1943 року, які відбувалися в Україні і нашому місті, про довгих  220  днів окупації  розповіла завідуюча Курилівською – 1 сільською бібліотечною філією Теплякова Валентина Михайлівна. Ліцеїсти 6 класу Курилівського ліцею привітали ветеранів і дітей війни власноруч виготовленими листівками, зачитали вірші і запевнили присутніх , що в пам`яті народу не згасне подвиг тих, хто боровся за рідну землю.









Комментариев нет:

Отправить комментарий