Powered By Blogger

среда, 27 апреля 2016 г.

Чорнобиль – біль нашого народу


         26 квітня весь  світ відзначає День Чорнобильської трагедії.
         Чорнобиль – це слово стало символом печалі,  скорботи  і трагедії .
 Пройшло 30 років  після аварії на  Чорнобильській атомній електростанції, а  біль не покидає людей. Ми ще довго будемо відчувати на собі наслідки цієї трагедії, ще довго чути її дзвони.
         Вшановуючи пам`ять тих, хто ціною свого життя та здоров`я брав участь в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, бібліотеки Куп`янської централізованої бібліотечної системи провели ряд заходів.
 В центральній районній бібліотеці оформлені: виставка – реквієм «Чорнобиль – це набат і біль», виставки – скорботи «Мужність і біль Чорнобиля», «Біль Чорнобиля з роками не згасає».  Для перегляду представлена художня література, документальні матеріали із періодичних видань, спогади свідків тих подій про причини та жахливі наслідки аварії на  Чорнобильській атомній електростанції.



 Урок пам`яті «Чорнобиль – скорбота пам`яті людської» проведено для  учнів старших класів  загальноосвітньої школи №1. Бібліотекарі розповіли  учням про велетенську екологічну катастрофу ХХ століття, подвиг перших ліквідаторів, висвітили хронологію тих подій та хвилиною мовчаня вшанували пам`ять героїв.
          Cільські бібліотечні філії також взяли участь в проведенні заходів  до цієї скорботної  дати. В усіх бібліотеках представлені книжкові виставки, оформлені тематичні полиці, проведені години пам`яті, уроки реквієми.
 Уроки – реквієми «Україна. Чорнобиль.  Світ», «Відлуння  Чорнобиля»  для учнів  4 – 8 класів проведені в Петропавлівській,  Петрівській,    Кругляківській бібліотечних філіях. Діти прослухали розповідь бібліотекарів про трагічні події на Чорнобильській атомній електростанції, вплив аварії на навколишнє середовище.  Присутні  хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих героїв – ліквідаторів, та людей,  які померли від страшної хвороби, зумовленої аварією.



Бібліотекар Новоосинівської бібліотечної філії провела годину пам`яті до 30- ї річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції «Ті дні у пам`яті народній». Захід проводився для дітей 5-6 класів. Ведуча, Яна Жирко, розповіла дітям про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства.  На заході був присутній учасник ліквідації аварії Чорнобильської  атомної електростанції Подзіров Василій Степанович, який поділився своїми спогадами про тривожні для України дні. Він розповів про те, як горе об`єднало людей і як всі вони з гідністю та честю виконали свій громадський обов`язок. 
 В  Пристанській бібліотечній філії  для учнів 4 - 9 класів проведена година пам`яті «Чорнобиль – біль нашого народу».  Учні ознайомилися з однією з наймасштабніших  у  світовій історії катастроф – аварією на Чорнобильській атомної електростанції. На заході була представлена відео – презентація «Чорнобиль – 30 років потому».  В бібліотеці оформлена книжково – ілюстративна виставка по темі. 
  
          Чорнобиль… біль нашої  Землі. І скільки б не минуло років,  все одно це слово полум`янітиме  чорним  вогнищем скорботи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий