Powered By Blogger

четверг, 12 мая 2016 г.

Безсмертна Перемога, безсмертні її солдати.

 День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – особливе свято, зі сльозами на очах.
 Пам`ять… вона не має початку, і немає  кінця.  Дорогу ціну заплатив український народ у найстрашнішій за всю історію війні.
           У ці травневі дні, бібліотеки Куп`янської централізованої бібліотечної системи провели цикл заходів. 
 До уваги користувачів оформлені книжкові виставки,  полички, проведені тематичні вечори, уроки пам` яті, уроки реквієми, літературно – музичні композиції, зустрічі  з ветеранами та дітьми війни.
 В центральній районній бібліотеці до Дня  пам`яті  та примирення і Дня Перемоги над нацизмом  оформлені книжкові виставки: «Безсмертна  Перемога, безсмертні її солдати, «У граніті, у бронзі, у серці», «Тільки пам`ять не сивіє». Представлені на виставці матеріали розповідають  про переможні та трагічні дні війни, маловідомі сторінки історії, героїзм і мужність наших славних земляків.
 Користувачі бібліотеки ознайомилися з книгами, альбомами,  статтями із періодичних видань  про боротьбу нашого народу проти фашизму.  Переглянути літературу  і матеріали із мережі Інтернет  про  подвиги дітей – героїв, які  ціною власного життя захистили майбутні покоління.



 «Пісні воєнних років» - під такою назвою проведений тематичний вечір  в професійному аграрному ліцеї.   Бібліотекарі центральної районної бібліотеки  розповіли студентам 1 -2 курсів про те, що за роки війни  було створено велика кількість пісень не лише патріотичних,  але  й ліричних.    Ніколи так плідно не працювали поети і композитори, як в той непростий для нашої країни час.  Присутні ознайомилися із історією створення пісні «Случайный вальс»,  пов`язаної з нашим містом, прослухали пісні «Катюша», «В землянке», «Синий платочек» та інші.    Діти  проникливо  розповіли про своїх рідних, які захищали нашу землю, хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих.

Книжкова виставка «Роки війни – століття пам`яті» оформлена в Петропавлівській бібліотечній філії, також діти прийняли участь в виставці малюнків «День Перемоги. 9 Травня».




 Пам`ять людська жива. Усе далі відходять грізні роки війни, але ніколи ми не забудемо подвиг своїх дідів і батьків у Другій світовій війні, всіх тих , хто віддав своє життя за Перемогу.



Комментариев нет:

Отправить комментарий