Powered By Blogger

пятница, 15 апреля 2016 г.

55 років першого польоту людини в космос

 12 квітня наша країна і весь світ відзначає   Всесвітній день авіації і космонавтики та 55 –  річчя першого польоту людини в космос. 
 До цієї ювілейної дати в усіх бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи проведені різноманітні заходи, оформлені книжкові виставки і тематичні полиці.
 Працівники центральної районної бібліотеки для учнів 7, 8, 9 класів Курилівського ліцею  підготували  Інтернет – подорож «Мандрівка у космос».   Діти   дізналися  багато цікавого про  Космос, історію і досягнення світової і вітчизняної космонавтики.   Відповідаючи на запитання вікторини «Космос – дорога без кінця»  учні проявили ерудицію, кмітливість і знання в  розділах вікторини: «Всесвіт»,  «Сонячна система»,    «Шляхи освоєння Космосу».   

 В  музеї авіації і космонавтики, який розташований в учбовому закладі, була  проведена екскурсія.  Для ознайомлення  представлені унікальні історичні експонати, які розповідають про історію Куп` янського полку, героїзм льотчиків в роки Другої світової війни. Учні пишаються тим, що саме тут починався зоряний шлях  людини, яка перша вийшла   у  відкритий космос -  Олексія Леонова.  Ще курсантом,  на базі 112 – го   авіаційного  полку дислокованого біля села Курилівка, він  професійно готував себе для майбутніх польотів.  На базі авіаційного полку проходили практичний льотний вишкіл військові льотчики – винищувачі, які прославили не тільки Слобожанщину, а і всю Україну.  В їх числі і чотири льотчики – космонавти. Гостями Курилівського ліцею різного часу були також космонавти   Г. Титов, О. Филипченко, В. Ляхов, Ю. Романенко  і тричі  Герой Радянського Союзу,  почесний житель міста Куп`янська – Іван Кожедуб.  Захід завершився переглядом  відео – фільму «Ю Гагарін».
 Також, до цієї визначної дати, в центральній районній бібліотеці оформлені книжкові виставки: «Легенди космічної доби», «Космос розкриває таємниці».
  Із представлених для перегляду видань, користувачі бібліотеки   ознайомилися  із  роздумами авторів про Всесвіт, місце в ньому планети Земля,  цікавими  фактами  і новинами про космос.  Фото  та   ілюстративний  матеріал  розповіли     про    етапи  першого польоту людини в космос.



 Віртуальна подорож «Космічна  одіссея зоряного десанту»  відбулася в Ягідненській бібліотечній філії.     Із розповіді бібліотекаря діти дізналися про невідомі і вражаючі відомості про космос, ознайомилися із літературою  даної тематики  і переглянули відеофільм про   незабутні сторінки засвоєння космосу.



 В Кіндрашівській бібліотечній філії  учні 6, 8 класів  переглянули  відеофільм «Його посмішку бачив Всесвіт». Діти дізналися багато цікавого про підготовку до польоту першого космонавта,  про  спогади друзів Ю Гагаріна,  перші кроки  людства на шляху до освоєння космосу.

 Цей день ознаменував початок космічної доби для людства, Юрій Гагарін   назавжди вписав своє ім`я в історію , як першопроходець Всесвіту.


Комментариев нет:

Отправить комментарий