Powered By Blogger

пятница, 21 августа 2020 г.

Україна незалежна: 29 років шляху

 

Усюди є небо і зорі скрізь сяють,

                        І квіти усюди ростуть…

                        Та тільки одну Батьківщину ми маєм-

                        її Україною звуть.

Ми - українці, і в нашій історії існують події, які мають надзвичайне значення. Такі події не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день, вони перед усім світом засвідчили прагнення українського народу до вільного та щасливого життя.

Упродовж багатьох століть наша держава очікувала на своє визнання, тому ідея всеукраїнської єдності ніколи не залишала наш народ, її витоки беруть свій початок за часів Київської Русі.

24 серпня український народ відзначає найголовніше державне свято – День Незалежності України.

Вперше День Незалежності України відзначили 16 липня 1991 року – в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. Однак пізніше цю дату перенесли на 24 серпня. Бо саме 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення Незалежності України.

Важливою складовою нової держави є її атрибутика: гімн, герб та прапор. 15 січня 1992 р. Президія Верховної Ради, розглянувши питання про Державний гімн України, затвердила музичну редакцію Державного гімну, автором музики якої є М. Вербицький на слова "Ще не вмерла України" П. Чубинського. А 28 січня сесія Верховної Ради ухвалила постанову і "Про Державний Прапор України". Ним став національний синьо-жовтий стяг. 19 лютого 1992 р. Верховна Рада постановою "Про Державний герб України" затвердила тризуб як малий герб держави, вважаючи його головним елементом великого герба України.

Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього – обов’язок кожного з нас, усього народу.

Напередодні 29-ї річниці незалежності української держави в центральній районній бібліотеці відкрито книжкову виставку «Україна незалежна: 29 років шляху». На виставці експонуються видання, хрестоматії та історичні нариси, які висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої держави й дають цілісне уявлення про основні віхи становлення її незалежності.

Ця визначна дата навіки ввійшла в історію нашої Батьківщини золотою  сторінкою її біографії, законодавчо закріпивши вікові прагнення українського народу до національного відродження та свободи.  29 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий