Powered By Blogger

вторник, 10 ноября 2015 г.

День української писемності та мови

   У день Преподобного Нестора Літописця ми відзначаємо День української писемності  та мови. Першим до нас приходить слово. З колисковою материнською піснею, доброю казкою. Мелодійна, ніжна, солов`їна – не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову.
      Мову люблять, цінують, і гордяться тим, що є українцями.
     Традиційно в цей день бібліотекарі центральної районної бібліотеки  підготували цікаві заходи.
     Літературна година «Живи вкраїнське слово, процвітай!»  проведена  для  студентів 1 – го курсу професійного аграрного ліцею.  Бібліотекарі  ознайомили присутніх із історією життя  Нестора Літописця, розповіли багато  фактів    про  визначних діячів української словесності, згадали скорботні дати на тернистому шляху  розвитку мови. Під час заходу вся краса і багатогранність української мови  прозвучали в віршах М. Рильського В. Сосюри,  Л. Українки.
       Завідуюча читальною залою Юлія Разенкова зачитала притчу про рідну мову.


         Привабливо  і змістовно для учнів 5 класу ЗОШ №1   пройшов  мовний круїз «Душа народу бринить у мові».
       Діти мандрували «країною прислівників». В конкурсі «одним словом»  грали   в мовні і літературні  ігри, а  відповідаючи на запитання завдання «криниці мудрості» школярі із задоволенням згадали вірші, вислови, приказки про рідну мову відомих українських класиків, дізналися багато цікавих фактів з історії становлення української мови.  На згадку про захід  юні мовознавці  отримали маленькі сувеніри.
          Також до  цієї дати  в центральній районній бібліотеці   оформлені книжкові виставки "Бринить, співає наша мова" та "Живи, вкраїнське слово, процвітай!". До уваги користувачів представлені історичні, документальні та художні твори про розвиток та сучасний стан української мови.






Комментариев нет:

Отправить комментарий