Powered By Blogger

понедельник, 30 ноября 2015 г.

Чорний птах голодомору

На початку ХХ століття  Україна зазнала одну з найстрашніших трагедій – Голодомор.  Країна втратила мільйони своїх дітей.   Голодомор приніс багато горя.
 До Дня пам`яті жертв Голодомору 1932 - 1933 років в усіх  бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи проведені різноманітні заходи: години пам`яті, години скорботи, урок – реквієм, оформлені книжкові виставки, виставки – пам`яті: «Запали свячу пам`яті», «Голодомор на Україні», «Страчені голодом», «Вогонь скорботи в серцях», «Голод – це найстрашніше».
           Так, працівники центральної районної бібліотеки для учнів професійного аграрного ліцея  провели  годину скорботи «Душі загиблих стукають в наші серця».   Ознайомили із  причинами і наслідками жахливої трагедії, спогадами і свідченнями очевидців, хто у своїй пам`яті через все життя проніс ці страждання і біль.
          Також до цієї  сумної дати в  районній бібліотеці представлені книжкові виставки «Свіча пам`яті», «Годину трагічну вшануємо разом», «Чорний птах Голодомору».  Документальні, фактографічні та публіцистичні видання про геноцид українського народу та художня література по темі розкривають весь трагізм страшної трагедії  для нашого країни.
Згадали тяжку долю українського народу, на яку випали страшні випробування голодом і учні 5 – 7 класів Петропавлівської загальноосвітньої школи. Для них завідуюча сільською бібліотечною філією провела годину пам`яті «І свічка палала в скорботі».
          Вшановуючі пам`ять жертв Голодоморів, в Грушівській бібліотечній філії проведено вечір пам`яті «Стежини скорботи: голодомор на Україні».   Присутні ознайомилися із документами і матеріалами, які дали змогу усвідомити, наскільки були страшні події того часу.
  Години пам`яті «Скорботна пам`ять поколінь» та «Чорний птах Голодомору» провели для своїх читачів  Новоосинівська і Кругляківська бібліотечні філії.   Відвідувачі ознайомилися із трагічними сторінками тих страшних подій української історії. В ході заходів були презентовані книжкові виставки «Схилимо голови в скорботі» та «Чорні крила Голодомору»
 Ми повинні знати історію свого народу. Голодомор стосується кожного із нас і пам`ять про нього має бути вічною.

Комментариев нет:

Отправить комментарий