Powered By Blogger

пятница, 30 октября 2015 г.

День визволення України від фашистських загарбників.

 Усе далі й далі відходять грізні роки  Другої світової війни. Наша пам`ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і завоював Перемогу над окупантами живе і нині.  Кожного року ми відзначаємо День визволення України від фашистських загарбників.
         До 71 – ї річниці  цієї дати в бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи пройшли різноманітні заходи: розгорнуті книжково-ілюстративні виставки, перегляди літератури, проведені уроки історії, тематичні години, години пам`яті,  бесіди. 
«Україна в полум`ї війни», «Шляхами мужності і слави», «Вогонь війни у пам'яті народній» - під такою назвою для користувачів центральної районної бібліотеки, Просянської, Новоосинівської, Піщанської, Пристінської бібліотечних філій оформлені книжково – ілюстративні виставки. Представлені для перегляду матеріали розповіли історичну правду про переможні та трагічні дні війни, змалювали образи учасників воєнних дій.




Ознайомитися із спогадами героїв – фронтовиків, подвигами дітей- героїв, про те, як проходило визволення рідного міста, діти і дорослі змогли відвідавши уроки історії «Ваш подвиг не померкне в віках», години пам`яті «Вічна пам`ять героям», години мужності «Уклін живим, загиблим слава», бесіди «Шляхами Перемоги», які проведені в Кучерівській, Грушівській, Нечволодівській, Кислівській, Сеньківській, Колесниківській бібліотечних філіях

Бесіда – діалог «Вогонь війни у пам`яті народній» для всіх категорій користувачів проведена в Кіндрашівській бібліотечній філії.  Книжкова виставка ознайомила з історичними подіями та бойовими діями, які відбувалися на українській землі, всі присутні переглянули документальний  відео–огляд «Україна  у Другій світовій війні. Визволення».

         З кожним роком  ветеранів стає все менше  і тому ми повинні приділити якомога більш  уваги тим, хто не шкодував свого життя ради  Перемоги.

 «Тихі зорі вічної пам`яті» під такою назвою пройшла зустріч з  ветеранами в Курилівському   територіальному центрі соціальної адаптації.  Всі присутні уважно прослухали хвилюючу і правдиву розповідь Моториної Марії Миколаівни і  Зленко Віталія Тихоновича,  які згадали із сумом і гіркотою  про важкі випробування і героїчні події   в своєму житті.    Власні вірші про війну продекламував Маликов Вадим Васильович, який очолює Курилівську  організацію ветеранів. Ми низько вклоняємось ветеранам, які на своїх плечах винесли весь тягар війни.



Комментариев нет:

Отправить комментарий