Powered By Blogger

среда, 25 марта 2015 г.

Ювілейний п’єдестал

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання 24 березня для учнів 5 класу завідуюча відділом обслуговування дітей та юнацтва Куп’янської центральної районної бібліотеки підготувала і провела літературну подорож, присвячену дитячим письменникам-ювілярам 2015 року.

Одним із  значних майстрів авторської казки в Україні нині є Юрій Феодосійович Ярмиш, якому 25 травня ми відзначаємо 80 років від дня народження. Імя цього чудового письменника входить в когорту таких визначних казкарів, як Н. Забіна, О. Іваненко, В. Нестайко та інші.
         Бібліотекар ознайомила дітей з його казками «Дванадцятиголовий Дракончик», «Сповідь чаклуна», «Казка стукає у двері». В казках Ярмиша є і солоне, і гірке, і прикре, і трагічне. Проте його твори ніколи не бувають злими, як не буває злою мудрість.
         Добре знають юні читачі твори письменника Ігора Прокоповича Січовика, 70-річча з дня народження якого відзначається в цьому році. Він упорядкував навчальні збірники для дітей, такі як «Кобзарик», «Виручалочка», «Дивограй», «Дитячі ігри та розваги», «З нами весело усім» та інші.
         В книжковій повісті «Неймовірні пригоди барона Мюнхаузена в Україні» автор бачить Україну очима іноземного героя, він прагне привернути увагу не тільки іноземців, а й самих українців до величної історії України.
         24 квітня Україна буде відзначати 95-річницю від дня народження Дмитра Григоровича Білоуса. Він добре знайомий з Олесем Гончаром та Григорієм Тютюнником.
Уже в зрілому творчому і життєвому віці письменник починає писати для дітей і досягає неабияких успіхів. Його книжечки «Пташиний голос», «Упертий Гриць», «Лікарня в зоопарку», «Турботливі друзі» і багато інших залюбки читала і читає українська дітвора. Бо в них є конкретні життєві ситуації – цікаві, повчальні, кумедні.
         На заході діти з захопленням слухала загадки від Дмитра Білоуса та відповідали на них.
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий