Powered By Blogger

четверг, 19 марта 2015 г.

Незламний співець епохи.

          В ці березневі дні Україна відзначає 120 річницю від дня народження одного із славетних українських поетів – Максима Тадейовича Рильського. Поет міг сказати про себе: все моє життя у моїх творах.  В поезії Максима Рильського відчувається гаряче і чуйне серце, пристрасне бажання служити своїм благовісним словом високим народним ідеалам. Його естетичним кредо стали наступні строки:
         Будь щедрим, як сонце, як море, як вітер, як синь,
         В любові безмежній, у гніві не відай пощади,
         Чуй подих майбутніх, ясних, молодих поколінь,
         Єдиного бійся на світі: відстати від громади.

         Про творчу біографію Максима Рильського, яка нерозривно зв’язана з життям і боротьбою українського народу, розповіла учням аграрного ліцею завідуюча читальною залою Куп’янської районної бібліотеки Разенкова Юлія Ігорівна. Спільно з бібліотекарем ліцею Герасимовою Людмилою Михайлівною була підготовлена поетична година «Парадокси долі й поезії».

             Учасники заходу узнали багато нового і цікавого про біографію і творчий шлях поета, його ставлення до життя. Сучасність стала головною темою його творчості. У виконанні учнів звучали вірші Максима Рильського з різних періодів його творчості. 
На заході була оформлена книжкова виставка «Ішов з народом через гори й доли».
 В наше нелегке сьогодення актуальною стає поезія Рильського, яка розкриває почуття гідності, вірності та любові до своєї Батьківщини, кличе зміцнювати патріотичний дух українського народу. 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий