Powered By Blogger

понедельник, 23 марта 2015 г.

Тарас Шевченко: погляд крізь віки.

                                                 В дні перемог і в дні поразок,
                                                 В щасливі дні і в дні сумні
                                                 Іду з дитинства до Тараса
                                                 Несу думки свої земні.

         І знову – березень… І знову линуть до нас думки геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно у цей весняний час український народ звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівняною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
         «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»… - так сказала в одному зі своїх віршів видатна українська поетеса Ліна Костенко.
         Поетичне слово Кобзаря любить і ненавидить, плаче і сміється, радіє і сумує. Назвавши свою першу збірку «Кобзарем», Шевченко підкреслив цим народність, волелюбність своєї поезії.
         У цьому році виповнюється 201-а річниця з дня народження славетного сина України Тараса Григоровича Шевченка. Народ пам’ятає про свого Кобзаря, вшановує його пам’ять.

         І як завжди, вже багато років підряд, в ці Шевченківські дні в приміщенні Куп’янської центральної районної бібліотеки зібралися учні 1-11 класів загальноосвітніх шкіл району, щоб взяти участь в літературно-мистецькому святі «Тарас Шевченко: погляд крізь віки». В заході прийняли участь 30 талановитих дітей з усіх куточків мальовничої Купянщини.

Захід організовано відділом культури і туризму райдержадміністрації та центральною районною бібліотекою. Велику роботу з підготовки учасників провели бібліотечні працівники сільських бібліотек та вчителі шкіл району.
         Свято проходило у форматі фестивалю. Свій талант діти показували   в різних   номінаціях. «Виконавець» - номінація, яка передбачала виконання віршів з поезії Т.Шевченка, присвячених Шевченку, або про Україну.
В номінації «Пісня» - лунали пісні на слова Кобзаря, українських авторів про Шевченка, про Україну.
В номінації «Малюнок» діти представляли роботи на тему поезії Кобзаря, України, розповідали про ідею написання малюнка.
Номінація «Декоративно-прикладне мистецтво» передбачала виконання робіт української тематики. Були дуже цікаві роботи – портрети Шевченка, виконані в стилі «Квілінг».
Запам’яталися виступи Водолазської Поліни (Подолянська ЗОШ); Куценко Уляни (Лісностінківсько ЗОШ); Дубрової Оксани (Гусинська ЗОШ); Мовчан Альони (Просянська ЗОШ); Жирко Яни (Новоосинівська ЗОШ); Бондарь Віри (Піщанська ЗОШ); Пономарьової Насті і Ляшенко Варвари з Петропавлівської ЗОШ та інші.
         Свій талант показали і діти з зони АТО – Шинкарьова Софія і Колкунов Дмитро (Пристінська ЗОШ).
         При нагородженні голова оргкомітету, начальник відділу культури і туризму Куп’янської райдержадміністрації Користіна І.В. подякувала всіх учасників свята за серйозну підготовку і гарне виконання, та відмітила, що всі учасники заходу дуже талановиті,  що Куп’янщина може пишатися своєю обдарованою молоддю.
         Всі учасники заходу були нагородженні дипломами і подарунками. На святі панувала дружелюбна атмосфера, діти підтримували один одного оплисками та схвальними вигуками.
Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. І нам ще йти і йти до нього. Ми на вічному шляху до Шевченка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий