Powered By Blogger

понедельник, 3 марта 2014 г.

Нас єднає Шевченкове слово

Учитесь, читайте,
І чужому навчайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Т.Шевченко

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й  ім’я великого українського поета, художника, мислителя Т.Г.Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, - писав поет, - становить частину історії моєї Батьківщини». Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Поезію Шевченка люблять всі народи.
Бібліотеки Куп’янської централізованої бібліотечної системи включилися до відзначення 200-річчя з дня народження Т.Шевченка. В бібліотеках оформлені куточки, стенди, книжкові виставки «Великий син народу», «В моєму серці слово Кобзаря»; спільно зі школами проводяться тематичні вечори, години поезії, літературно-музичні композиції «Поезія Шевченка – то музика народної душі», «Золоті зерна поезії Т.Шевченка» та інш. Так, і центральній районній бібліотеці 25 лютого була проведена літературна година «Ми знаємо його як Кобзаря», в якій прийняли участь учні спеціалізованої  школи-інтернату м.Куп’янська,  з якою бібліотека вже давно співпрацює. Діти з задоволенням спільно з працівниками бібліотеки перегорнули сторінки життя Кобзаря, відповіли на питання літературної вікторини по творчості Т.Г.Шевченка, читали вірші поета, з цікавістю переглянули інтернет-подорож по музеям Шевченка в м.Канів та с.Моринці.
В березні відбудеться традиційний на Купянщині конкурс читців-аматорів «Вічне слово Кобзаря», до якого вже готуються діти всіх шкіл та бібліотек району.

Комментариев нет:

Отправить комментарий