Powered By Blogger

четверг, 1 октября 2020 г.

Письменники – ювіляри Життя і творчість О. Забужко

 


Оксана Забужко – видатна українська письменниця, філософиня, лауреатка Шевченківської премії, а також численних нагород: фундації Антоновичів, ордена княгині Ольги. З її ім’ям пов’язують вихід сучасної української літератури на світову арену.

Закінчила філософський факультет та аспірантуру з естетики Київського університету імені Тараса Шевченка. Виключно літераторством трудовий досвід Забужко не обмежується. Довгий час вона працювала викладачем. Починаючи з 1989 року Забужко є старшим науковим співробітником Інституту філософії НАН України. В 1992 році викладала україністику в Університеті штату Пенсильванія, як запрошений письменник. В Україні Забужко від 1996 року, залишається найпопулярнішим україномовним автором. Твори Забужко здобули також міжнародне визнання, особливо широке в Центральній та Східній Європі. У 1985 році вийшов перший збірник віршів Забужко «Травневий іній». Оксана Забужко – член Асоціації українських письменників її твори перекладені 20 мовами світу.

З нагоди 60 річчя від дня народження відомої письменниці нашої сучасності в центральній районній бібліотеці оформлено виставку – персоналію «Життя І творчість О. Забужко». Запрошуємо своїх користувачів ознайомитися із повістями і оповіданнями відомої авторки, що вже встигли завоювати любов читачів і визнання критики в Україні та за кордоном. В збірниках зразків малої прози найуспішнішої української авторки, читач знайде визнані шедеври, перекладені багатьма мовами та поставлені на численних європейських сценах такі , як: «Дівчатка», «Казка про калинову сопілку» «Інопланетянка» та інші.



 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий