Powered By Blogger

четверг, 4 июня 2020 г.

ТРІЙЦЯ ЛІТО ЗАКЛИКАЄ


     

Частиною духовної культури українського народу є звичаї та традиції, пов’язані з календарними святами.  Глибоке шанування свого роду, турбота про збереження та  примноження народних традицій,  передача  народних звичаїв , що залишили нам предки – все це входить в повсякденне життя українців.
         Свято Трійці, або як його ще називають  Зелені свята – одне з найулюбленіших на  Україні.  Головний зміст свята – прославити рослинний світ, сонце, предків, це перш за все свято перемоги весни, літа , коли природа нібито святкує своє відродження. З давніх часів зберігається звичай на свято прикрашати храми і житло, господарські будівлі, подвір’я гілками дерев, рослинами та квітами,  долівку встеляти травою.  Традиції святкування  Трійці не втрачені і в наш час,  вони ретельно  вивчаються і відроджуються.
          З нагоди свята  Трійці  запрошуємо  користувачів бібліотеки переглянути віртуальну книжкову виставку «Трійця літо закликає». Література ознайомить читачів з історією і традиціями святкувань, витоками, обрядами і буде  корисна  всім, хто цікавиться духовною спадщиною і культурою українського народу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий