Powered By Blogger

пятница, 27 июля 2018 г.

Хрещення Київської Русі


Щорічно, 28 липня в Україні на державному рівні відзначається православне свято – День Хрещення Київської  Русі – України.   Це дуже важливе  церковне свято для нашої країни, а особливо для віруючих людей.  Cаме  в цей день в 988 році князь Володимир прийняв  нову віру і повернувся до Києва, щоб охрестити  весь свій народ. Хрещення мало не лише історичне значення  - воно насамперед духовно та культурно поєднало наш народ з європейським світом і таким чином стало важливою віхою в розвитку української державності. Ця подія стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі, впливу політики Князя Володимира  на політичний та економічний розвиток Європи.
 З нагоди цієї визначної  події всі бібліотеки Куп`янської централізованої  бібліотечної системи  підготували низку заходів для користувачів різних вікових категорій: розгорнули книжкові виставки, перегляди літератури, провели бесіди, години духовності, історичні подорожі, відео – перегляди  під назвами: «Християнство – історія та сучасність», «Християнські святині», «Скарби духовності», «З глибин віків», «День Хрещення Київської русі – України», «Святині мого народу».   Ці заходи присвячені пам`ятним подіям,  що поклали початок утвердження християнства, як державної релігії та вшанування величної постаті Володимира  Великого, який відіграв надзвичайну роль у становленні великої держави Київської Русі – України, держави, яку знали в усьому світі.
 В центральній районній бібліотеці  оформлено  книжкову виставку «Хрещення Київської Русі». Користувачам  бібліотеки різних вікових категорій  запропоновано ознайомитися із літературою історичного напрямку, виданнями,  де розглядаються  маловідомі факти і  історико – культурні події, що супроводжували процес прийняття та поширення християнства на українських землях. Також для перегляду  представлено фотоальбоми з історії розвитку української іконографії.
    







Комментариев нет:

Отправить комментарий