Powered By Blogger

четверг, 28 мая 2015 г.

Тиждень права

           З метою підвищення  правової культури, виховання у громадян поваги до закону і прав людини в центральній районній бібліотеці  і  бібліотечних філіях з 25 по 29 травня 2015 року проводився Тиждень права.
        28 травня в рамках проведення Тижня права в читальній залі центральної районної бібліотеки відбулася відео-подорож «Рядками закону, права і моралі». Працівники бібліотеки ознайомили підлітків зі змістом основних положень Конвенції ООН про права дитини, визначили поняття «право», «закон», рівність усіх перед законом.  Переглянувши фільми на правову тематику  із мережі Інтернет,  діти  пригадали правила поведінки учнів в школі та  уміння правильно реалізувати свої права, виконувати обов`язки, поважно ставитися до власної особистості та інших.


          З 25 по 30 травня   в читальній залі центральної районної бібліотеки  до Тижня права оформлена книжкова виставка «Право від людини і для людини». Користувачі бібліотеки ознайомилися із  законами  України, основними юридичними питаннями, що сприяють росту правової свідомості. Для перегляду запропонована література: «Цивільний кодекс України», «Трудове  право України», «Житлове право України» та інші.


     Протягом Тижня в сільських бібліотечних філіях проводилися огляди періодичних видань «Правова освіченість  - показник громадської свідомості», бесіди «Права дитини», оформлялися тематичні полиці «Людина. Право. Суспільство».
     Ресурси Інтернет значно розширили можливості читачів одержувати необхідну їм  інформацію. Користувачі Кіндрашівської, Новоосинівської, Пристінської бібліотечних філії  здійснивши Інтернет – подорож «Нові зміни в земельному законодавстві України»,  знайшли відповіді на питання по земельному  праву.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий