Powered By Blogger

вторник, 15 апреля 2014 г.

Книжкові іменини


Вже стало доброю традицією щороку, на весняні шкільні канікули, в бібліотеках Куп’янської  централізованої бібліотечної системи проводити Тиждень дитячої книги. Це свято книг письменник Лев Касиль назвав книжковими іменинами.
  Бібліотекарі району підготували для юних читачів багато різноманітних веселих вистав. Дітлахи з задоволенням брали участь в літературних іграх, вікторинах «Відгадай загадку про казкового героя», літературних ранках «У світ дитинства через книгу», конкурсах віршів і малюнків «Герої казкової країни». В бібліотеках проводилися екскурсії «Мандрівка по книжковому місту», інформаційні години та бібліотечно-бібліографічні уроки «Книги – це шлях до пізнання», літературні уроки «Восьме чудо світу – книга». 
Багатолюдно було в ці дні в бібліотеках, працювали гуртки, клуби за інтересами, діти показували свої здібності: читали вірші, малювали казкових героїв, створювали різноманітні поробки. Свято книги проходило цікаво і пізнавально.
Як завжди, було цікаво та  весело в районній бібліотеці. Кожен день Тижня був присвячений конкретній темі. Діти брали участь в інтелектуальній грі «Мозкова атака»; відповідали на питання літературної вікторини «Найкращий знавець книги»; для учнів молодших та середніх  класів був проведений бібліотечний урок «Книга – твій друг», а старшокласники взяли участь в конкурсі «Колесо науки».
Тиждень дитячої книги – свято не тільки для дітей, але й для бібліотечних працівників. Це свято – ще одна можливість популяризувати найкращі літературні твори серед широкого кола читачів, а також привернути увагу батьків, педагогів до проблем дитячого читання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий