Powered By Blogger

пятница, 26 июня 2020 г.

День Конституції України



 28 червня наша країна з 1996 року  відзначає державне свято - День Конституції  України.
 Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність,  було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
 Конституція увійшла в  суспільне життя  як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.  Це не лише Закон  законів, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Її найвища юридична сила - це верховенство права,  політична,  економічна та  ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких грунтується согодення   українського народу.
 З нагоди свята в усіх бібліотечних   установах  району оформлено цикли книжкових виставок, переглядів літератури: «Оберіг нашої держави», «Правова азбука держави», «Ми і закон»,  «Конституція України як дзеркало державотворення» та інші, які знайомлять читачів із історичними передумовами прийняття Основного закону України, шляхом, пройденим нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.
 Центральна районна бібліотека запрошує ознайомитися із книжково — ілюстративною виставкою «Конституція - оберіг нашої держави». На ній представлено законодавчі документи, наукові, навчальні, довідкові видання, які розкривають основні  етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї та важливе значення Конституції в житті українського народу.






Комментариев нет:

Отправить комментарий