Powered By Blogger

среда, 6 февраля 2019 г.

Мій край не обійшла війна



3 лютого 1943 – го року  важлива дата в історії Куп’янщини - День визволення від нацистських загарбників.   Куп’янчанам довелося  пережити страхіття гітлерівської окупації і відчути радість визволення від неї. Мабуть не було на Куп’янщині такої сім’ї, яка  не пережила хвилюючих важких хвилин прощання з найближчими людьми, що йшли захищати рідну землю, ставали воїнами.  
         Вже минуло 76 років з тих лютневих днів, коли замовкли у нашому місті останні постріли гармат і настала тиша. Але не згасне пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворога.
  Саме цим подіям  був присвячений урок пам’яті «Мій  край не  обійшла війна», проведений для школярів бібліотекарями центральної районної бібліотеки.  Молодь з увагою слухала розповідь про героїв – визволителів нашого краю, ознайомилася із спогадами очевидців тих подій, дізналася скільки потрібно було пройти випробувань нашому народу заради Перемоги.
 Минають десятиліття. Народжуються нові покоління, але в пам’яті народній залишиться подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий