Powered By Blogger

четверг, 21 февраля 2019 г.

Клуби і гуртки в бібліотеках



 Сьогодні значення бібліотеки як осередку культури, центру спілкування та інформації стає дедалі важливішим. Все частіше бібліотеки стають центрами суспільного і культурного життя населення   міста,  села, успішно сприяючи популяризації книги та поширенні читання. У зв’язку з цим значно зростає роль дозвіллєвої функції бібліотеки.   Творчі аматорські об’єднання читачів: клуби, гуртки, студії – міцно увійшли в практику бібліотечної роботи. Їх популярність визначається теплою атмосферою, вільним, дружнім, невимушеним спілкуванням і є дуже корисним для людей.
 В бібліотеках Куп’янської централізованої бібліотечної системи діють 12 клубів і 15 гуртків для дітей, дорослих і молоді різної тематичної спрямованості: літературно – художні, народознавчі, літературно – естетичні,  інформаційно – розважальні, прикладні та інші.
 Саме   цій темі був присвячений районний семінар  для завідувачів сільськими бібліотечними філіями.  Присутнім було надано методичні рекомендації по веденню документації клубів і гуртків, проведенню занять та впровадження в практику нових форм роботи по підвищенню рівня знань читачів та розвитку їх творчих здібностей. Своїм досвідом роботи серед присутніх про роботу клубів  «Юний читач» та «Азбука здоров’я» поділилися завідувачі  Ягідненської та Оливенської  сільськими  бібліотечними  філіями Руда Олена Олександрівна та  Бібік Таісія Вікторовна.





Комментариев нет:

Отправить комментарий