Powered By Blogger

понедельник, 18 февраля 2019 г.

Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя



Афганістан. Вже 30 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.   
 15 лютого 1989 року  останній  солдат покинув територію Афганістану. За кожним воїном – афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни молоді солдати і командири пізнали ціну життя, справжньої чоловічої дружби, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.
   В Афганістані воювали понад 160 тисяч громадян України, майже кожен четвертий серед загиблих – українець. Точна кількість жертв досі не відома.
 Через горнило афганської війни пройшло і 326 воїнів – уродженців Куп’янщини. З них дев’ятеро не повернулося. Війна в Афганістані назавжди залишиться болючою раною для українського народу.
 На честь вшанування воїнів – інтернаціоналістів  у кожній бібліотечній філії разом із клубними і загальноосвітніми  закладами району проводилися уроки пам’яті, уроки мужності, зустрічі з ветеранами – афганцями, оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури. 
 В центральній районні бібліотеці  представлено  книжкову виставку «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя». Серед видань,  запропонованих для ознайомлення - художня і  науково – популярна література, статті із періодичних видань,  які висвітлюють історичні події афганської війни  та  знайомлять із листами і фотографіями  воїнів – афганців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий