Powered By Blogger

вторник, 26 ноября 2019 г.

Трагедія і біль 30 – х



Голодомор 1932 – 1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять та повертає у ті далекі роки. Український народ у смутку і скорботі схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв. З часом відійдуть у небуття свідки трагічних подій Великого Голоду, тому варто робити все, щоб їх нащадки, знали про ті лихоліття, донести правду сучасникам про цю трагедію.
До Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів бібліотеки району спільно з освітніми закладами провели низку заходів, зокрема: години скорботи, години – реквієми, уроки пам’яті, інформаційні години, бесіди, оформлялися книжкові виставки,  виставки – пам’яті, перегляди літератури.
 В центральній районній бібліотеці оформлено книжкову виставку «Трагедія і біль 30 –х». На виставці представлено дослідження українських і зарубіжних науковців, художня література, документальні матеріали про причини, перебіг, масштаби та наслідки жахливої трагедії в історії українського народу. Для користувачів абонементу проведено годину скорботи «Над білим янголом скорботи – невгасний духу смолоскип», в ході якої присутні дізналися про маловідомі факти, та ознайомилися із документальними свідченнями і спогадами очевидців, які пережили Голодомор.

Комментариев нет:

Отправить комментарий