Powered By Blogger

понедельник, 13 марта 2017 г.

Тарас Шевченко – України син

 В історії кожного народу є імена, з якими пов`язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким для України є Тарас Григорович Шевченко.
 До 203 – ї річниці з дня народження Т. Г. Шевченка в усіх бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи проводилися  літературні години, конкурси, вікторини, тематичні вечори, оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури.
В центральній районній бібліотеці  розгорнуті  книжкові виставки «Тарасова доля – то правда жива» та «Наш Великий Тарас».  Запропонована для перегляду література  знайомить із життєвим  і творчим шляхом видатного поета, цікавими і маловідомими фактами із  його біографії.


          Літературна спадщина Шевченка обіймає велике зібрання поетичних творів,  де поет виступає не тільки борцем, а і ніжним із вразливою душею ліриком.  
 Тарас Шевченко як художник займає одне із найпочесніших місць в українському образотворчому мистецтві. Фотоальбоми, репродукції картин, представлені на книжкових виставках, знайомлять  із   іще однією гранню таланту поета – живописом.
  Конкурс знавців творчості Т. Г. Шевченка «Шляхами великої долі»   в 7 - 9 класах НВК №2 провели бібліотекарі центральної районної бібліотеки.   В змаганні брали участь дві команди. Вони відповідали на запитання:  «Біографія Кобзаря», «Літературна спадщина поета», «Відгадай назву твору».  Діти показали гарні знання з  біографії поета та його творчості. Переможці отримали нагороди.


  В  Петропавлівській бібліотечній філії представлена книжкова виставка  творів Великого Кобзаря «Тарас Шевченко – України син» та разом зі загальноосвітньою школою проведено літературне свято – конкурс читців поезії Т. Г. Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів». Кожен учасник декламував свій улюблений вірш і вплітав  його в символічний вінок вдячності та шани нашому Пророку. Для глядачів була проведена вікторина «Кращий знавець творчості Т. Г. Шевченка». Переможці нагороджені грамотами і сфотографувалися на згадку про чудове поетичне свято.

 Літературна вікторина «Т. Г. Шевченко. Цікаві факти про життя та творчість» проведена в Кіндрашівській бібліотечній філії.   Бібліотекар розповіла про могутній талант Шевченка, який він присвятив служінню народові, про те, що і нині живе під сонцем Кобзареве слово, слово великої любові до свого народу, своєї землі.   В конкурсах «Розминка», «Переплутанка», «Ланцюжок» змагалися дві команди.  Діти дізналися багато цікавих фактів про життя і творчість поета.  

 Також в Пристінській бібліотечній філії для учнів 2 – 9 класів загальноосвітньої школи  проведений конкурс знавців творчості Т. Г. Шевченка. На заході були присутні учні, вчителі, жителі села. Під час проведення заходу демонструвалася відео- презентація про життя і творчість Т. Г. Шевченка.  Кращі виконавці віршів великого  Кобзаря нагороджені грамотами та подарунками.


Комментариев нет:

Отправить комментарий