Powered By Blogger

среда, 29 июня 2016 г.

Основний Закон моєї країни

            Важко уявити наше життя, якби не було Конституції України, в якій закріплена правова основа держави.
         З нагоди 20-ї річниці Конституції України  в бібліотеках  централізованої бібліотечної системи проведені  різноманітні заходи: уроки державності, правові години, бесіди, оформлені книжкові виставки та тематичні полиці.
        Так, в центральній районній бібліотеці до цієї визначної дати оформлений перегляд літератури «Конституція – головний оберіг державності і демократії» та проведений урок державності «Конституція України – від Пилипа Орлика до сьогодення». Користувачі бібліотеки ознайомилися із історією прийняття Основного Закону України, зрозуміли, яким  нелегким  був процес створення власної Конституції.
         В Пристінській сільській бібліотечній філії оформлено книжкову  виставку «Конституція України – Основний Закон держави»,  де  представлена  правознавча та  історична  література, в якій  відображаються найважливіші моменти конституційного процесу.  Користувачі мали змогу   ознайомитися  з важливим значенням Конституції,   а також з історією  створення  та прийняттям основного Закону нашої держави.
 Година спілкування «Рядками закону, права, моралі». проведена в Кіндрашівській бібліотечній філії.  Завідуюча розповіла  присутнім  про те, що Конституція України – це не лише закон законів – це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.  Діти ознайомилися із легендою про державні символи нашої держави, проспівали разом Гімн України та декламували вірші. Наприкінці заходу переглянули відеофільм «Моя країна – Україна».

  «Конституція – гарантія права і свободи» під такою назвою оформлена книжкова виставка в Петропавлвській бібліотечній філії. Користувачі бібліотеки ознайомилися із Конституцією України , як джерелом права із конкретними статтями, які стосуються прав і обов`язків громадян.


         Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий