Powered By Blogger

четверг, 18 декабря 2014 г.

Свято Миколая в бібліотеці


         Багата і щедра Україна полями і лісами, ріками і дібровами. Багата на хліб і пісню. А ще наше  багатство – це народні традиції та обряди.
Веснянками, гаївками зустрічали люди прихід весни. Купальські хороводи водили влітку, на Івана Купала. Коли приходили жнива, звучали обжинкові пісні. Минули обжинки – все складено в комори – можна і відпочивати. Зима йде – свята за собою веде.
А скільки їх взимку! І кожне свято по-своєму цікаве, красиве, захоплююче…
Одне із зимових свят – Свято Миколая – улюбленця всіх дітлахів України, було проведено 18 грудня в приміщенні центральної бібліотеки. Читальний зал бібліотеки святково прибраний. На видному місці лісова красуня – ялинка.
         Ведуча – Снігуронька  – розповіла дітям історію виникнення цього свята, традиції його святкування. Діти з задоволенням читали вірші біля ялинки, присвячені Святому Миколаю, активно приймали участь в розважальній програмі: іграх, конкурсах, вікторинах та з задоволенням отримували солодкі призи. 
               А почалося свято з виступу учасників драматичного гуртка «Браво» з районного будинку культури, які показали сценку про пригоди, які відбуваються в День Святого Миколая.
       Цей районний захід підготували і провели для дітей з прийомних сімей працівники центральної районної бібліотеки  та служби у справах дітей райдержадміністрації.
На святі були присутні почесні гості – заступник голови районної державної адміністрації Дробот А.Д. та протоієрей Свято-Миколаївського Собору отець Анатолій, які поздоровили всіх присутніх зі святом та побажали здоров’я, миру, щастя та благополуччя. Всі діти одержали солодкі подарунки і сфотографувалися з почесними гостями біля ялинки.



Комментариев нет:

Отправить комментарий