Powered By Blogger

среда, 29 января 2014 г.

Ювілей Новоосинівської бібліотеки

Днями в Новоосинівському будинку культури відбулися урочистості з нагоди проведення щорічного конкурсу «Громадська пошана», який в цьому році громада Курилівської сільської ради проводить вже четвертий рік.
В номінації «Культура і духовність» почесну статуетку «Ніка» одержала Новоосинівська сільська бібліотека. Представляла бібліотеку, розповідала про цікаву історію створення цієї бібліотеки, роботу бібліотеки в теперішній час, про її працівників, директор Куп’янської централізованої бібліотечної системи Подкопаєва І.М.
В травні 2013 року бібліотеці виповнилося 110 років. Наприкінці 2013 року в приміщенні зроблено поточний ремонт, придбані нові меблі, штори, світильники. В бібліотеці нове, сучасне оформлення. Тут дуже затишно, тепло, світло. Для читачів створені всі умови для користування літературою, періодикою, Інтернетом. В 2010 році бібліотека, як переможець конкурсу програми «Бібліоміст», одержала два комп’ютери, принтер, сканер. В бібліотеці працюють два клуби за інтересами: для дорослих і дітей.
В бібліотеці працюють активні, небайдужі люди, які люблять свою професію, своїх читачів. Це завідуюча бібліотечним філіалом Чекаліна Надія Василівна та бібліотекар Серпокрил Олена Євстратіївна.
Бібліотечні працівники пишуть літопис свого села, проводять багато масових заходів  до ювілейних дат, державних свят, співпрацюють зі школою, будинком культури, сільською радою.
У бібліотеки багато шанувальників, от і на свято прийшли поздоровити з ювілеєм дітлахи з дитсадка, учні, вчителі, читачі, а також колеги – сільські бібліотекарі. Було багато квітів, подарунків, але найбільш важливий подарунок – ремонт приміщення і придбання меблів від спонсорів: СТОВ «Надія» - генеральний директор Садовський С.М., експлуатаційно-будівельне управління Куп’янської Південної залізниці – начальник Мевлютов Р.К., ФОП Сажко П.Д., Курилівська сільська рада – голова Серпокрил В.В. 300 екземплярів нових книжок подарував читачам бібліотеки  генеральний директор СТОВ «Мрія» Головко А.М. На сцену винесли великий торт-книгу з ювілейними цифрами та свічками. Для ювілярів лунала пісня, яку виконали аматори Будинку культури.



Комментариев нет:

Отправить комментарий