Powered By Blogger

четверг, 6 февраля 2014 г.

Волонтерська робота в центральній районній бібліотеці

В Україні приділяється велика увага роботі з людьми похилого віку, інвалідами, ветеранами війни та праці.
         З 2011 року центральна районна бібліотека плідно співпрацює з Куп’янським міським центром по наданню соціальних послуг та Курилівським центром соціально-побутової адаптації. Завідуюча атонементом центральної районної бібліотеки Л.В.Черняк є викладачем-волонтером Університету третього віку, який працює в цих установах. До уваги відвідувачів Університету представлено цілу низку тематичних заходів літературного та мистецького напрямку. В 2014 році заплановано такі заходи як: дайджести цікавих повідомлень «Християнські ікони», «Родина в історії віків», «Знана і незнана Марія Заньковецька», літературна година «Остап Вишня і Куп’янщина», мистецькі години «Булат Окуджава в кіно і поезії», «Геній-дивак Сальвадор Далі» та інш.
         В бібліотеці працює Тренінговий центр по вивченню інформаційних технологій, де читачі бібліотеки можуть безкоштовно навчитися основам комп’ютерної грамотності. Відвідувачі міського територіального центру та районної ради ветеранів регулярно проходять навчання по роботі з комп’ютером, основам Інтернет, користуванню соціальнимими мережами в Тренінговому центрі районної бібліотеки. Проводить заняття завідуюча методико-бібліографічним відділом Тарценко Г.А.
         В даний час заняття відвідує чергова група людей похилого віку. Для них дуже важливо усвідомлення того, що вони йдуть в ногу з часом, вивчають нові технології, користуються соціальними мережами та Інтернетом, отримують знання та навики, якими володіють їх діти та онуки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий