Powered By Blogger

вторник, 15 октября 2019 г.

Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра




14  жовтня українці відзначають одразу три важливих свята – День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, та державне свято – День захисника України. Кожне з них шанується по – особливому, кожне несе виняткове значення, але усі три свята одночасно нагадують про нашу історію і традиції.
День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які неодноразово намагалися завоювати українські землі.
Бібліотечні філії району до Дня українського козацтва та Дня захисника України підготували і провели низку заходів: уроки мужності, патріотичні  і  інформаційні години,  бесіди, оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури.  Центральна районна бібліотека для своїх користувачів представила книжкову виставку «Рідне земле моя, ти козацькою славою щедра».   Література, представлена на виставці, знайомить з яскравими постатями славетних гетьманів  Дмитра Вишневецького, Пилипа Орлика,  Петра Дорошенка та інших, містить нариси про найвидатніших державних, громадських діячів України.
 В Гусинському ліцеї   для школярів проведено літературну подорож «Служу народу України». Завідувач сільською бібліотечною філією розповіла присутнім про героїчне і сучасне українського війська, ознайомила із  літературою, присвячену захисникам  Вітчизни.





Комментариев нет:

Отправить комментарий