Powered By Blogger

пятница, 26 апреля 2019 г.

Великдень іде – свято в душі несе





Великдень – одне із головних весняних свят, воно несе з собою віру, надію і любов. Ми повертаємося до наших витоків,  до  духовних джерел наших предків.
 Напередодні Пасхальних свят в усіх бібліотечних закладах району проведено низку заходів: години духовності, інформаційні години, бесіди, проводилися майстер – класи по виготовленню великодніх писанок, крашанок, оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури.
  До  Великодніх свят  бібліотекарі центральної районної бібліотеки для школярів провели годину духовності «Великдень іде – свято в душі несе».  Присутні дізналися про походження свята, традиції та особливості святкування Великодня на Україні. Діти  залюбки  взяли участь в іграх, відповіли на запитання вікторини.
 Книжкові виставки «Великдень просить на гостини», «Завітало в нашу хату найсвітліше в році свято» - знайомлять користувачів з літературою, про історію виникнення свята, традиції святкування  Великодня, та розповідають, що таке чистий четверг, страсна п’ятниця, як потрібно пекти великодні куличі, та ще багато іншої цікавої інформації. На виставках експонуються декоративно – ужиткові предмети,  та вироби учасників гуртків, які з цікавістю розглядають як дорослі так і діти.
  В районному будинку культури до Великодня була організована виставка – презентація «Візерунки Великодня», де центральна районна бібліотека представила свою експозицію «Дзвони Великодня», на якій розміщена література про історію та символіку розпису видатних майстрів писанок в Україні, яскрава дитяча література, на сторінках якої   розповідається про обряди, прикмети, легенди найсвітлішого християнського свята.   Господиням запропоновано ознайомитися із рецептами  приготування смачних   пасок. Експозицію прикрасили пасхальне деревце з кольоровими писанками та експонати декоративного мистецтва.







Комментариев нет:

Отправить комментарий