Powered By Blogger

вторник, 22 января 2019 г.

Соборність у наших серцях



22 січня  особливий день в історії  нашої країни,  велике державне свято.  Сто років тому, в далекому 1919 році Директорія Української Народної  Республіки проголосила Злуку всіх українських земель  в єдину українську державу, і саме   цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок    в  історії становлення незалежної України.
          З нагоди знаменної події в усіх бібліотечних закладах району організовано і проведено ряд пізнавальних і культурно – просвітницьких заходів з метою  виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого,  вивчення історії та культурних надбань українського народу.
 «Україна – соборна держава», «Україна є – Україна буде», «Шлях до соборності», «Соборна Україна навіки єдина» та інші, під такими назвами проведено уроки державності, уроки історії, бесіди, історичні години. Оформлялися  книжкові виставки, перегляди літератури, історичні подорожі, організовувалися відеоперегляди по темі.
 В центральній районній бібліотеці представлено книжкову виставку  «Україна – соборна держава». Користувачам бібліотеки запропоновано ознайомитися із енциклопедіями, довідковими виданнями, збірниками документальних матеріалів і фотодокументів,  які висвітлюють сторінки української історії під час боротьби українського народу за єдність і незалежність.  Для школярів  проведено історичну годину «Соборність у наших серцях».  Під час проведення заходу присутні ознайомилися із історією виникнення свята і біографіями видатних українців.



Комментариев нет:

Отправить комментарий