Powered By Blogger

четверг, 17 января 2019 г.

Людям на радість




В січні виповнюється 110 років з дня народження Марії Приймаченко, ім’я якої відоме в усьому світі. Творчість  народної художниці України, лауреата Державної премії  ім. Т. Г. Шевченка, представниці «наївного мистецтва»  – явище самобутнє, неповторне. Марія малювала, вишивала, захоплювалася керамікою. Провідною темою у творчості художниці стає органічна взаємодія тваринного і рослинного світу, багатовікова культура народу, різноманітна школа народного мистецтва, процес її творчості це ніби згусток емоційних вражень від казок, легенд, від самого життя. 
Її твори з незмінним успіхом експонуються на виставках у  Парижі, Варшаві, Софії, Монреалі, Празі.
У відділі обслуговування дітей та юнацтва центральної районної бібліотеки до ювілею художниці представлено книжкову виставку «Людям на радість». Користувачам бібліотеки запропоновано ознайомитися  з  виданнями, які зібрали низку статей, спогадів, публікацій дослідників, художників про геніальну українську майстриню.  Альбом «Марія  Приймаченко»  знайомить з її життєвим і творчим шляхом і репродукціями картин автора.
Творчості Приймаченко  в останні десятиліття присвячені статті, альбоми, науково – популярні фільми, радіопередачі. Проте все нові і нові дослідники намагаються осмислити цей щедрий світ любові, фантазії, мрії, що постає перед нами у своїй пишності і загадковості.



Комментариев нет:

Отправить комментарий