Powered By Blogger

пятница, 21 сентября 2018 г.

Впровадження універсальної десяткової класифікації в практику роботи публічних бібліотек



 Універсальна десяткова класифікація - одна з найпоширеніших класифікаційних систем у світі. Таблиці УДК призначені для систематизації документів,  пошуку інформації та організації фондів документів з усіх галузей знань у бібліотеках, видавництвах, інформаційних центрах тощо.
             Відповідно до  постанови Кабінету Міністрів  України від 22 березня 2017 року № 177 «Про припинення використання бібліотечно - бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації»,  та з метою  формування знань  та вмінь методики індексування за таблицями  УДК,  в приміщенні читальної зали центральної районної бібліотеки   для  завідувачів сільських бібліотечних філій  проведено семінар «Універсальна десяткова класифікація: знайомимось, вивчаємо, впроваджуємо».  
 Завідувач відділу книжкових фондів і каталогів  Пупкова Надія  Олексіївна  ознайомила  присутніх  із  історію створення УДК,  акцентувала увагу на   складанні  індексів  і методики переведення фондів з   ББК на УДК.  Всі присутні отримали «Таблиці  зіставлення індексів ББК та УДК" та консультації по їх застосуванню.



Комментариев нет:

Отправить комментарий