Powered By Blogger

понедельник, 29 мая 2017 г.

Любити безмежно життя і людей

В  травні   виповнюється 105 років від дня народження  Михайла Стельмаха – поета, драматурга, письменника,  сценариста.  Стельмах постійно  експериментував  і розвивався в різних жанрах літератури: він писав вірші і романи, п`єси і кіносценарії, повісті  і статті, збірки віршів для дітей.   Твори Михайла Стельмаха перекладені багатьма мовами світу.    
Життя Стельмаха пройшло в творчій і натхненній праці. Великий українець і гуманіст, громадянин – він усього себе присвятив своєму народові,  відкривши світові його духовне багатство, мужність, працелюбство і поетичність душі.
В своїй творчості письменник показав гостру боротьбу правди і кривди, добра і зла. Загальне визнання принесли письменнику романи «Велика рідня», «Правда і кривда». Михайло Стельмах – один із найяскравіших знавців багатств української мови,  він підніс рідне слово до високих вершин в українському письменництві.
До  ювілею письменника в центральній районній бібліотеці оформлена виставка – вшанування «Любити безмежно життя і людей». Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з літературою, що присвячена творчості письменника і художніми творами,  які  відносять  його до ключових літературних постатей ХХ століття.

 Стельмах був і залишається в пам`яті українського читача як літописець українського села, хранитель правди і добра на землі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий