Powered By Blogger

среда, 17 мая 2017 г.

Апостол кращої долі


16 травня виповнилося 200 років від дня народження Миколи Івановича Костомарова  –  визначного  історика,  публіциста, поета і громадського діяча,  автора багатотомного видання,  дослідника соціально-політичної  та економічної території України.
Роль Костомарова в розвитку української  історіографії величезна. Він був першим вченим Східної Європи, який радикально змінив підхід до роботи історика, поставивши  на перше місце не опис подій і осіб, а історію народу в його соціокультурній цілісності і єдності найрізноманітніших сфер життя.
Заслуги вченого для становлення вітчизняної історичної науки взагалі неможливо переоцінити. За довгі роки кропіткої роботи Костомаровим були написані десятки найважливіших фундаментальних праць з історії України. З під його пера вийшли сотні статей і нарисів, кожен з яких і зараз   має абсолютну наукову цінність: це твори, історичні монографії, дослідження.
          На вшанування пам`яті Миколи Івановича Костомарова в читальній залі центральної районної бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Апостол кращої долі».  Для  ознайомлення   представлені енциклопедичні довідники,   література із історії  України, автобіографія М. Костомарова,   переглянувши які, кожен відкриє для себе нові сторінки з життя вченого і цікаві факти із його біографії.  


Комментариев нет:

Отправить комментарий