Powered By Blogger

пятница, 22 марта 2013 г.

Свято дитячої книги


Традицією стало щорічне проведення в бібліотеках Куп`янської централізованої  бібліотечної системи Всеукраїнського Тижня дитячого читання, який цього року проходив з 18 по 24 березня.
Це свято має  свою історію. Початок його було покладено в 1944 році в Москві. Другий Всесоюзний  Тиждень дитячої та юнацької книги урочисто відкрився в Києві в 1945 році. Його почесними гостями були Н.Забіла, І.Багмут, М.Пригара, М.Рильський, О.Малишко та інші українські поети та письменники. А в незалежній Україні це свято відмічається з 1993 року, обєднує всіх, хто любить дитячу книгу.
Сім днів в бібліотеках  району панувало свято, яке зібрало прихильників книги. Протягом тижня відбулися різноманітні цікаві заходи: літературні ранки, конкурси, вікторини, літературні години, конкурси читців віршів. Були оформлені книжкові виставки, перегляди літератури, відбувся конкурс малюнків по улюбленим казкам та багато іншого.
Дуже цікаво пройшли заходи, присвячені письменникам-ювілярам: в Центральній районній бібліотеці – літературна подорож «Письменники-ювіляри», в Курилівським-1 бібліотечнім філіалі – літературна година «Його твори повертають в дитинство», Новоосинівському бібліотечному філіалі  - «Талант доброты и веселья», присвячені С. Михалкову. Наталі Забілі в Петропавлівському сільському бібліотечному філіалі була присвячена літературна година «Улюблена дитяча письменниця». Також проведені інші заходи, на яких діти відповідали на запитання вікторин приймали участь в літературних іграх, згадували прислів`я, приказки та загадки про книгу.
Літературні ранки пройшли в Кучерівському, Лісностінківському, Оливинському бібліотечних філіалах. Діти згадували  літературних героїв, лунали веселі пісні, були представлені  інсценування сюжетів  творів улюблених авторів.
Конкурси читців віршів «Поезія – духовна сила» відбулися в Грушівському, Курилівському, Сенківському бібліотечних філіалах. Діти декламували вірші українських та зарубіжних письменників. Переможці отримали нагороди.
Книжкові виставки та перегляди літератури були представлені: в Центральній районній бібліотеці - «Кращі книги року», Піщанському сільському бібліотечному філіалі – виставка-реклама «Дітям – нові книги», Петрівському бібліотечному філіалі – «Мандрівка в українську казку», Московському – «Книга – мудрість віків» та інші.
Літературна гра «Слідом за героями книг» була проведена в Ягідненському,  Просянському, Кіндрашівському бібліотечних філіалах. Діти змагались в командах на краще знання літератури, переможці отримали нагороди.
В Центральній районній бібліотеці  для учнів молодших класів пройшов «Казковий марафон». Діти відповідали на запитання вікторини по улюбленим казкам, грали в літературне лото, звучали пісні із мультфільмів. Для учнів 5 класу гімназії №1 був проведений конкурс «Кращий читач 5 класу». Юні читачі змагалися в  конкурсі «Юні ерудити», розповідали про книги, прочитані протягом року. Журі визнало кращих читачів, які отримали подарунки.
Для бібліотечних працівників району проведення Тижня дитячого читання – ще одна можливість популяризувати найкращі літературні твори серед широкого кола читачів, а також привернути увагу батьків, педагогів до проблеми дитячого читання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий