Powered By Blogger

понедельник, 18 марта 2013 г.

Вічний як народ


На безсмертну славу ти заслужив, Тарасе,
Твоя слава на віки в памяті зостане.

Вже традицією стало на Куп’янщині проведення районного конкурсу читців «Вічне слово Кобзаря», присвяченому дню народження Т.Г.Шевченка.

Ось і сьогодні, 15 березня, в приміщенні центральної районної бібліотеки, зібралися 34 учня 1-11 класів сільських шкіл для участі в цьому заході.


В читальній залі урочиста обстановка – лунають пісні на вірші Кобзаря та українські народні пісні, оформлена книжкова виставка «Вічний, як народ»; багато дітей в українських костюмах, квіти, святковий настрій, усмішки і хвилювання.



Конкурсанти змагалися в двох номінаціях: «Автор» і «Виконавець». Звучали вірші Т.Г.Шевченка та українських поетів Л.Костенко, В.Симоненка, Л.Українки, М.Рильського, Ю.Рибчинського та інш.



Оцінювало творчість конкурсантів компетентне журі у складі першого заступника голови райдержадміністрації Білозерського В.І., начальника відділу культури і туризму Користіної І.В., директора централізованої бібліотечної системи Подкопаєвої І.М., директора районного будинку культури Ковальової Р.І., керівника районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Д’яченко О.І. та завідуючої відділом обслуговування дітей та юнацтва районної бібліотеки Авксент’євої Н.В. Всі учасники заходу дуже гарно підготувалися, їх виступи були цікавими, зворушливими. І журі важко було визначити кращих. Але конкурс є конкурс і переможцями стали:
-         Бондарь Віра (4 кл., с.Піщане)
-         Кічіков Кирило (4 кл., с.Курилівка)
-         Гевондян Карина (4 кл., с.Петропавлівка)
-         Конотопський Владислав (5 кл., с. Курилівка)
-         Шведун Дарина (7 кл., с.Глушківка)
-         Пушкарь Юлія (9 кл., с.Новоосинове)
-         Алексеєнко Вікторія (8 кл., с.Нечволодівка)
-         Янченко Наталія (9 кл., с.Петрівка)
-         Петрієнко Ігор (5 кл., с.Моначинівка)
Всі конкурсанти одержали грамоти, подяки та подарунки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий