Powered By Blogger

вторник, 13 октября 2020 г.

Слава козача не вмре

 


14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем захисника України відзначається День українського козацтва.

 Це не тільки народне та релігійне свято, а й національне, це насамперед вияв любові до тих, хто у кровопролитних битвах захищав нашу Батьківщину, відстоював свободу і незалежність в ім`я майбутнього. Воно єднає країну, є символом нерозривного зв`язку всіх поколінь захисників України.

  Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

  З нагоди свята в усіх бібліотечних закладах району оформлені книжкові виставки, перегляди літератури: «Козацькому роду нема переводу»,   «Сини української землі», «Козацький оберіг», «Українське козацтво» та інші.

 В центральній районній бібліотеці для всіх вікових категорій  користувачів представлено книжкову виставку «Слава козача не вмре».

Презентована на виставках художня та наукова література  знайомить     з героїчними  сторінками історії українського народу, образами видатних діячів минулого, побутом, звичаями та традиціями козаків, з основними етапами формування української козацької держави. Виховує почуття патріотизму, національної гідності, популяризації надбань і традицій славних запорожців.

         Дітей зацікавить література про легендарних отаманів Богдана Хмельницького та Івана Сірка,  про  історію славного українського козацтва.

 

 

 



 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий