Powered By Blogger

вторник, 14 апреля 2020 г.

Письменники – ювіляри



В квітні виповнюється 100 років від дня народження Григорія Михайловича Тютюнника – українського  письменника.
У літературу він прийшов уже зрілою людиною після серйозних життєвих університетів. Найдорожчою темою й ідеалом письменника були і залишаються доброта, самовідданість і милосердя людської душі в найрізноманітніших проявах.        
Писати  Григорій почав рано, ще в шкільному віці, друкувався в районній газеті, а перші журнальні публікації припадають на початок навчання в університеті. Творчий доробок митця складають збірка оповідань «Зоряні межі», «Хмарка сонця не заступить», «Журавлині ключі», та інші. В які б обставини не потрапляли малолітні герої письменника, вони ніколи не перестають бути людьми, несуть доброту в своїх душах і прагнуть зігріти ним інших.         
Роман Тютюнника «Вир» посідає особливе місце як у творчості прозаїка, так і в історії українського письменництва. Його поява стала справжньою подією в літературному житті. Автору вдалося створити широке епічне полотно, густо населене різноманітними персонажами, в межах якого порушувались як гостро актуальні, так і вічні проблеми людського буття. Твір «Вир» був відзначений Шевченківською премією.





Комментариев нет:

Отправить комментарий