Powered By Blogger

четверг, 30 января 2020 г.

Крути. Січень. 1918.



  У довгій, тисячолітній історії українського народу є багато героїчних сторінок. До них ми линемо щоразу своїми думками, розгортаємо сторінку за сторінкою. Серед нашого недавнього минулого вибивається на перше місце одне коротке слово – «Крути», воно стало прапором і провідною зорею нового українського покоління.
29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
З нагоди 102 - річниці бою під Крутами в усіх бібліотечних закладах  району відбулася низка заходів: уроки історії, години пам’яті, патріотичні години,  відео – мандрівки, оформлялися книжкові виставки, перегляди літератури.
  В центральній районній бібліотеці оформлено книжкові виставки «Крути – невгасимий вогонь української волі» та  «Це наша біль , це наша пам’ять». Видання, які запропоновано для перегляду, містять  маловідомі документи, архівні матеріали, спогади учасників бою під Крутами і розраховані на українську молодь і всіх тих, хто цікавиться історією національно – визвольної боротьби нашого народу в 1917 – 1921 роках.



Комментариев нет:

Отправить комментарий